2019. sze 23.

Spagetti szósz

írta: KanKa6
Spagetti szósz

-automatázva-

Hozzávalók:

 

  • 7 kg Lucullus paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 3 db nagyobb húsosabb zöldpaprika (kb 300g)
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 2 bögre friss bazsalikom
  • 5 szál rozmaring (vagy 1 kk száraz)
  • 10 szál friss petrezselyem zöld
  • 1/2 bögre friss oregano (vagy 2 kiskanál száraz)
  • 2 dl olaj
  • 3 ek só
  • 4 ek cukor
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Az olajon megpárolom kicsit az aprítógépben szétvágott hagymát, majd megy rá az aprított paradicsom (én héjason aprítottam csak a csumát vágtam ki), aprított paprika és fokhagyma. Itt jegyzem meg, hogy a paprika nálam most 2db Kápia volt és 1 db hegyes erős.
  2. Főzöm amíg kellően be nem sűrűsödik (ez kb 2,5 óra volt). 2 óra főzés után botmixerrel átturmixoltam a tűzről levéve, majd kb fél órát még főztem, itt már rendesen rotyogva-köpködve fő a szószunk.
  3. Megy bele az összes fűszer (a friss zöldeket szintén aprítógépben daraboljuk apróra), só cukor ízlés szerint.
  4. Még egy kicsit főzöm a fűszerekkel és mehet üvegekbe, majd 100/30 automata.

Ebből a mennyiségből nekem 13 spagetti szószos üveggel lett, de ez attól is függ ki milyen sűrűre főzi.

Elméletileg automatázni sem kellene, hisz órákig főzzük és forrón üvegekbe téve, száraz dunsztban hagyva, napok alatt kihűlve, ugyanúgy tartósítjuk. De én biztosra akartam menni, ha már van egy ilyen fantasztikus gépem. :)

5_1.jpg

3_2.jpg

4.jpg

2_2.jpg

1_1.jpg

 

Szólj hozzá

paradicsom spagetti szósz befőzőautomata