Ecetes szilva
Mautner Zsófi receptje
Hozzávalók: 2 üveghez
- 65 dkg szilva (inkább keményebb, nem baj ha itt ott zöld még, sőt!)
- 3 dl víz
- 3 dl alma ecet (lágyabb ecettel jobb)
- 2 ek só
- 3 ek nádcukor
Fűszerezés:ez a hagyományos, de bátran lehet kísérletezni egzotikusabb fűszerekkel is.
- babérlevél
- koriandermag
- szegfűbors
Elkészítés:
- A szilvákat alaposan megmossuk és egy hústűvel megszurkáljuk, így könnyebben átjárja majd a fűszerezés.
- Csírátlanított üvegekbe tesszük őket és utána a fűszereket is beleszórjuk közé.
- A vízből, cukorból, sóból, ecetből szirupot főzünk és felöntjük vele az üvegeket színültig, majd lezárjuk és fejtetőre állítva dunsztban hagyjuk kihűlni.
Videó recept: http://nol.hu/video/ecetes-szilva-1546945