2019. okt 04.

Tojásos nokedli

írta: KanKa6
Tojásos nokedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 1,5 tk só
  • 4-5 liter víz, 1 ek só
  • 5 dkg vaj
  • 6-7 tojás a tetejére

Elkészítés:

  1. A vizet a sóval felteszem forrni.
  2. A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a liszt felét és a többi hozzávalót.
  3. Fakanállal jól összedolgozzuk, ha már egynemű, fokozatosan hozzáadom a maradék lisztet.
  4. Addig keverem, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
  5. A nokedlit, 2-3 adagban a forrásban lévő vízbe szaggatom.
  6. Amikor feljön a víz felszínére, leszűröm és a teflon bevonatú serpenyőben megolvasztott vajra dobom.
  7. Ha az összes nokedli a serpenyőben van, átforrósítom és a felvert tojásokat több adagban hozzáadom.
  8. 2-3 percig forgatom, majd a tűzről levéve kb.10 percig állni hagyom.
  9. Friss ubisalival tálalom.

 

Szólj hozzá