Barackos mascarponés túrótorta
Hozzávalók:
- 20dkg zabkeksz
- 10dkg olvasztott vaj
Túrókrém:
- 500g túró
- 500g mascarpone
- 150g porcukor
- 1tk citromlé
- 1-2 citrom reszelt héja
- őrölt vanília
- 4dl habtejszín hidegen
- 25g porzselatin
- 3 nagy doboz barackkonzerv (470g/doboz, vagy friss barack)
Elkészítés:
-
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát.
-
Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára.
-
Lecsöpögtetjük a barackot, két doboznyit apró kockára vágunk, ez megy a krémbe.A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ez lesz a díszítés.
-
Habbá verjük a tejszínt és félretesszük.
-
Elkeverjük a zselatinport a citromlében egy kisebb lábosban, hagyjuk megduzzadni.
-
A robotgép táljába tesszük a túrót, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat, majd a habverővel krémesre verjük, hozzáadjuk a tejszínhabot is.
-
Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a maradék krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot is.
-
A krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
-
Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a tortaforma oldalától, levesszük róla, majd a tortát tálra csúsztatjuk. Elrendezzük a tetején a barackszeleteket.