2017. dec 18.

Barackos mascarponés túrótorta

írta: KanKa6
Barackos mascarponés túrótorta

Hozzávalók:

  • 20dkg zabkeksz
  • 10dkg olvasztott vaj

Túrókrém:

  • 500g túró
  • 500g mascarpone
  • 150g porcukor
  • 1tk citromlé
  • 1-2 citrom reszelt héja
  • őrölt vanília
  • 4dl habtejszín hidegen
  • 25g porzselatin
  • 3 nagy doboz barackkonzerv (470g/doboz, vagy friss barack)

Elkészítés:

  1. Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját, így könnyen tálra tudjuk majd csúsztatni a kész tortát.
  2. Megdaráljuk a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára.
  3. Lecsöpögtetjük a barackot, két doboznyit apró kockára vágunk, ez megy a krémbe.
    A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ez lesz a díszítés. 
  4. Habbá verjük a tejszínt és félretesszük.
  5. Elkeverjük a zselatinport a citromlében egy kisebb lábosban, hagyjuk megduzzadni.
  6. A robotgép táljába tesszük a túrót, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat, majd a habverővel krémesre verjük, hozzáadjuk a tejszínhabot is.
  7. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a maradék krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot is. 
  8. A krémet a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  9. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a tortaforma oldalától, levesszük róla, majd a tortát tálra csúsztatjuk. Elrendezzük a tetején a barackszeleteket.

unnamed.jpg5.jpg6.jpg

Szólj hozzá