Rozmaringos fehérboros kecskesült
Bandi receptje
Hozzávalók:
- kb.3kg kecskecomb
- szalonna
- hagyma, fokhagyma, lilahagyma
- zöldségek (répa, gyökér, paprika, zeller)
- tetejére: petrezselyem, friss kakukkfű, friss rozmaring
- 2dl fehérbor
- 1dl víz
- só, bors
- kevés zsír
Elkészítés:
- Egy nagy tepsi aljára terítem az összevágott zöldségeket és hagymákat.
- A combokat enyhén bevagdosom, megtűzdelem fokhagymával, bátran fűszerezem mert édeskés a húsa és vágok rá friss kakukkfüvet és rozmaringot.
- A húst, zöldségágyra rendezem és beborítom friss petrezselyemmel.
- Öntök alá 2dl fehérbort és egy kis vizet.
- Befóliázom és előmelegített sütőbe teszem kb. 2 órára, majd fólia nélkül további 1 órára míg szép színt kap.
- Ha szükséges pótoljuk alá a vizet míg fólia alatt van.