Tortilla lap házilag
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
- 1 tk só
- oregánó ízlés szerint
- 4 ek olaj
- 1,2 dl víz (langyos)
Elkészítés:
- Egy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt.
- Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta!
- Nyolcfelé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk azokat.
- Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat.
- Akkor vannak készen, ha kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk. Tálaláskor ha szükséges, felmelegítjük serpenyőben vagy mikróban.