2019. sze 23.

Tortilla lap házilag

írta: KanKa6
Tortilla lap házilag

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk só
  • oregánó ízlés szerint
  • 4 ek olaj
  • 1,2 dl víz (langyos)

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt.
  2. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény a tészta! 
  3. Nyolcfelé osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és papírvékonyra nyújtjuk azokat.
  4. Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt kisütjük a tortillalapokat.
  5. Akkor vannak készen, ha kissé felpúposodtak, és barna foltok jelentek meg rajtuk. Tálaláskor ha szükséges, felmelegítjük serpenyőben vagy mikróban.

to.jpg

to2.jpg

img-2084.JPG

Szólj hozzá