Mézeskalács
Hozzávalók:
- 50dkg finomliszt
- kb. 1dl méz
- 15dkg porcukor
- 2tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1kk szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15dkg vaj
Elkészítés:
- A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalácsfűszerrel, majd elmorzsolom a vajjal.Ezután a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom. A mézet adom hozzá utoljára, nem biztos, hogy kell bele az 1 deci!
- Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtom és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatom.
- Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, nem kell nagy távolság mert nem nőnek meg csak minimálisan.
- Előmelegített, 160 fokos légkeveréses sütőben, 8 percig sütöm (hagyományos sütőben 180 fokon 8 percig). 8 percnél tovább nem sütöm, még akkor sem ha puhának érzem, mire kihűl, pont megfelelő lesz!
- Azonnal puha és jól záródó dobozban sokáig puha is marad.