2017. dec 30.

Mézeskalács

írta: KanKa6
Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 50dkg finomliszt
  • kb. 1dl méz
  • 15dkg porcukor
  • 2tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 15dkg vaj

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalácsfűszerrel, majd elmorzsolom a vajjal.Ezután a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom. A mézet adom hozzá utoljára, nem biztos, hogy kell bele az 1 deci!
  2. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtom és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatom.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, nem kell nagy távolság mert nem nőnek meg csak minimálisan.
  4. Előmelegített, 160 fokos légkeveréses sütőben, 8 percig sütöm (hagyományos sütőben 180 fokon 8 percig). 8 percnél tovább nem sütöm, még akkor sem ha puhának érzem, mire kihűl, pont megfelelő lesz!
  5. Azonnal puha és jól záródó dobozban sokáig puha is marad.

mez4.jpgmez2.jpgmez.jpg

Szólj hozzá