Körte pálinkás körtedzsem
Hozzávalók:
- 1250g megtisztított lédús körte
- 350g cukor (ha nagyon édes a körténk lehet kevesebb is)
- 1cs Dzsemfix 3:1
- 4cl körtepálinka
Elkészítés:
- A körtéket megpucolom, magházát kiveszem, majd apró kockákra vágom.
- Egy lábasba teszem a cukorral és a dzsemfixel együtt és nagy lángon, állandó keverés mellet felforralom.
- Folyamatos keverés mellett kb. 3 percig zubogva forrni hagyom, majd leveszem a tűzről.
- Ha szükséges a habot leszedjük a tetejéről, de nekem eddig mindig eltűnt a forralás után.
- Az előkészített, fertőtlenített üvegeket azonnal peremig töltjük, lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
- Hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés: a gyümölcsdarabok nem főnek szét, ez a lényege a dzsemnek! Isteni mikor palacsintában, süteményben vagy akár lekváros kenyéren ráharapunk a gyümidarabra.