2017. nov 22.

Körte pálinkás körtedzsem

írta: KanKa6
Körte pálinkás körtedzsem

Hozzávalók:

  • 1250g megtisztított lédús körte
  • 350g cukor (ha nagyon édes a körténk lehet kevesebb is)
  • 1cs Dzsemfix 3:1
  • 4cl körtepálinka

Elkészítés:

  1. A körtéket megpucolom, magházát kiveszem, majd apró kockákra vágom.
  2. Egy lábasba teszem a cukorral és a dzsemfixel együtt és nagy lángon, állandó keverés mellet felforralom.
  3. Folyamatos keverés mellett kb. 3 percig zubogva forrni hagyom, majd leveszem a tűzről.
  4. Ha szükséges a habot leszedjük a tetejéről, de nekem eddig mindig eltűnt a forralás után.
  5. Az előkészített, fertőtlenített üvegeket azonnal peremig töltjük, lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
  6. Hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés: a gyümölcsdarabok nem főnek szét, ez a lényege a dzsemnek! Isteni mikor palacsintában, süteményben vagy akár lekváros kenyéren ráharapunk a gyümidarabra.

korte.jpg

Szólj hozzá