2017. nov 13.

Sült nyúl

írta: KanKa6
Sült nyúl

Hozzávalók:

 

  • 1 egész nyúl feldarabolva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors, ízlés szerint sült hús fűszerkeverék vagy zöldfűszer
  • pár szelet szalonna
  • pici olaj
  • 1 dl víz

 

Elkészítés:

  1. Egy tepsit nagyon vékonyan meglocsolok olajjal és a megmosott nyúlrészeket elrendezem rajta.
  2. A hagymát felszeletelem, a fokhagymát megpucolom, a szalonnát felszeletelem és bevagdosom.
  3. Sózom, borsozom, fűszerezem a husit, majd megszórom a hagyma-fokhagyma-szalonna trióval.
  4. Végül a tepsi közepénél óvatosan aláöntök 1 dl vizet.
  5. Alufóliával betakarom és előmelegített sütőbe teszem sülni. Amikor kifehéredett a husi, leveszem a fóliát és hagyom, hogy szépen megpiruljon.
  6. Teljesen úgy viselkedik, mint a csirkehús, hamar elkészül és ízében is hasonlít, fűszerezése is olyan, csak még annál is egészségesebb hús! :)

nyul1.jpgnyul2.jpg

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

nyúl sültnyúl