Sült nyúl
Hozzávalók:
- 1 egész nyúl feldarabolva
- 1 nagy fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint sült hús fűszerkeverék vagy zöldfűszer
- pár szelet szalonna
- pici olaj
- 1 dl víz
Elkészítés:
- Egy tepsit nagyon vékonyan meglocsolok olajjal és a megmosott nyúlrészeket elrendezem rajta.
- A hagymát felszeletelem, a fokhagymát megpucolom, a szalonnát felszeletelem és bevagdosom.
- Sózom, borsozom, fűszerezem a husit, majd megszórom a hagyma-fokhagyma-szalonna trióval.
- Végül a tepsi közepénél óvatosan aláöntök 1 dl vizet.
- Alufóliával betakarom és előmelegített sütőbe teszem sülni. Amikor kifehéredett a husi, leveszem a fóliát és hagyom, hogy szépen megpiruljon.
- Teljesen úgy viselkedik, mint a csirkehús, hamar elkészül és ízében is hasonlít, fűszerezése is olyan, csak még annál is egészségesebb hús! :)