2017. nov 07.

Klasszikus túrógombóc

írta: KanKa6
Klasszikus túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50dkg házi túró
  • 3 nagy tojás
  • 2dl búzadara (vagy zabpehely)
  • 2ek. olaj
  • 10dkg zsemlemorzsa
  • csipet só
  • porcukor
  • tejföl
  1. A túrót áttörjük villával, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet sót adunk hozzá és 3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy megdagadjon a búzadara.
  2. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, majd sós, lobogó vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük. Akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére és körbe-körbe forogva táncol a fazékban.
  3. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, keverünk bele porcukrot és beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat.
  4. A tejfölt kikeverjük ízlés szerint porcukorral, tehetünk bele 1 csomag vaníliás cukrot is és ezzel locsoljuk meg a gombóckáinkat.

Legközelebb kevesebb darával fogom kipróbálni, vagy nedvesebb túróval, nem volt száraz, de lehetne picit könnyebb az állaga.

3.jpg

 2.jpgunnamed_1.jpg

Mentés

Mentés

Szólj hozzá