2018. feb 14.

Brownie

írta: KanKa6
Brownie

Hozzávalók:

  • 225 g vaj
  • 200g étcsoki
  • 60g kakaópor
  • 5 egész, nagy méretű tojás
  • 250g kristály cukor
  • 100g liszt

Elkészítés:

  1. Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett, megolvasztjuk. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.
  2. Az egész tojásokat /legjobb, ha szobahőmérsékletű/ a cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Szép fényes, sűrű habot kell kapjunk. Legkisebb fokozaton hozzákeverem lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így ment hozzá a liszt. Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztattam, és kész!
  3. 20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntöttem.
  4. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm. Akkor jó, ha a tetején már látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni. Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, mintha nem sült volna meg. Na akkor kész!

Változatok:

  • Ez az alaptészta, lehet variálni tetszés szerint. Pl. 3 twix szeletet, fél centis darabokra vágunk Kiöntjük a tepsibe a tészta felét, rászórjuk a karamellás csokit, majd beterítjük a maradék tésztával. Mikor kihűl, nagyon finom, ahogy a ragacsos rétegben ott figyel a roppanós csoki.
  • A kész browniera, Nutellás-Mascarpone krémet kenünk. 1 nagy doboz Mascarponeba 3 evőkanál Nutellát keverünk és kész. Viszont ez nagyon nagy adag lesz, így elég a kis dobozos is.

e2175122-fb23-465e-b07f-ffb491013de7.JPG

img_3664.JPG

Szólj hozzá