Pizza háromszög
Hozzávalók:
- 80dkg liszt
- 5dkg friss élesztő
- 1ek cukor
- 5dl tej
- 1ek só
- 2dl olaj
Töltelékhez:
- 30dkg sonka kockára vágva
- 2db lilahagyma
- 1 kukorica konzerv
- 30dkg reszelt sajt
- 2db nagy fokhagyma gerezd
- 1 nagy tejföl
- bacon kockára vágva
Tetejére:
- 2ek tejföl
- 1 tojás sárgája
- szezámmag
Elkészítés:
- Tegyünk egy pici cukrot 1dl langyos tejbe, majd futtassuk fel benne az élesztőt.
- A felfutott élesztőt dolgozzuk el a tészta maradék hozzávalóival. Egy szép nagy gombócunk lesz, ami simán elválik a tálunk falától.
- Kelesztőtálban vagy konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 40perc-1 óra)
- Megfelezzük a tésztát és vékonyra kinyújtjuk.
- Megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk az apróra vágott bacont, sonkát, lilahagymát, kukoricát és sajtot.
- Itt fűszerezhetjük még ha szeretnénk zöldfűszerekkel, sóval, borssal, de nem szükséges.
- Ügyesen feltekerjük, a két végét bezárjuk.
- Lekenjük a tejfölös tojássárgájával és megszórjuk a szezámmaggal.
- Éles késsel háromszögekre vágjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, kis szünetekkel, mert a sütőben még picit nőni fognak.
- Előmelegített sütőbe tesszük és180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tölteléket természetesen úgy állítjuk össze, ahogy a hasunk kívánja, vagy ami a hűtőben található. Paradicsomos alappal is nagyon finom, sok zöldfűszerrel ízesítve. Kolbász, gomba, virsli, ami eszünkbe jut ;) 2 nagy gáztepsi lesz belőle!