Kókuszkocka
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojás
- 4 ek méz
- 1 csomag sütőpor
- 4 dl tej
Mártogatáshoz:
- kb fél l tej
- 25 dkg margarin
- 12 ek cukor
- 4-5 ek kakaópor (cukrozatlan)
Forgatáshoz:
- kb 1,5 csomag kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony masszát kapunk)
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát és közepes hőfokon kb. 160-170 fokon megsütjük.
3. Közben amíg sül a tészta elkészítjük a kakaós mázat : feltesszük a tejet melegíteni. Beletesszük a tejbe a cukrot és a margarint. Addig melegítjük, míg a margarin és a cukor elolvad. Utána levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a kakaóport. Jól összekeverjük.
4. Ha megsült, és langyosra kihűlt a tészta, akkor egyforma kockákra felvágjuk. Én a kisebb kockákat szeretem.
5. A felkockázott tésztát először bele mártogatjuk a kakaós mázba, majd utána beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Így járunk el az összes kockával, míg el nem fogy.
Egy nagy tálcára sorakoztatva, alufóliával letakarva hűtőbe teszem és pár óra múlva eléri azt az állagot és hőfokot ahogyan én szeretem! Természetesen egyből fogyasztható.