2019. sze 23.

Chili zselé

írta: KanKa6
Chili zselé

Nigella receptje

Hozzávalók:

  • 2 kicsi Kápia paprika
  • kb 10-12 db chili  (a kétféle paprika összsúlya 15 dkg legyen)
  • 4,5 dl víz
  • 35 dkg cukor
  • 1/2 mk só
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 tasak  3:1 zseléfix (2,5 dkg)

Elkészítése:

  1. A chilit (kesztyűben) kimagozzuk és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük.
  2. 1/2 dl vizet öntünk hozzá, alaposan összedaráljuk.
  3. Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet.
  4. A darált paprikához hozzákeverjük a zselésítőt és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz.
  5. Még 5 percig hagyjuk forrni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
  6. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ez a recept nekem túl édes, ahhoz tudnám hasonlítani, mikor a kínai mézes-chilis paníros csirkét eszed, valószínűleg ez is lesz a sorsa :) Viszont alap receptnek megtartom és a továbbfejlesztett verziót később hozom.

33.jpg

11.jpg

 

 

Szólj hozzá