Boldogasszony tenyere

♥ Ami a konyhámban történik ♥

2017. nov 22.

Kenyérlángos

írta: KanKa6
Kenyérlángos

Hozzávalók:

  • 1kg liszt
  • 5dkg ciabatta por (nem baj, ha nincs)
  • 5dkg élesztő
  • 2dkg só
  • 5,5dl hideg víz
  • 0,5dl olaj

Elkészítés:

  1. Az élesztőt, cukros langyos 1dl tejben felfuttatom.
  2. Utána minden hozzávalót összedagasztok géppel.
  3. Utoljára megy bele az olaj, fél órát kelni hagyom.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom, megszurkálom villával és előmelegített sütőben elősütöm.
  5. Ezután mehet rá a feltét és készre sütöm.

 

Feltét:

  • fokhagymás tejföl vagy fűszeres paradicsomszósz
  • sonka, bacon, kolbász
  • gomba, kukorica
  • lilahagyma
  • sajt
  • vagy ami a hűtőben van :)

img-3374.JPG

 

Tovább Szólj hozzá

2017. nov 22.

Körte pálinkás körtedzsem

írta: KanKa6
Körte pálinkás körtedzsem

Hozzávalók:

  • 1250g megtisztított lédús körte
  • 350g cukor (ha nagyon édes a körténk lehet kevesebb is)
  • 1cs Dzsemfix 3:1
  • 4cl körtepálinka

Elkészítés:

  1. A körtéket megpucolom, magházát kiveszem, majd apró kockákra vágom.
  2. Egy lábasba teszem a cukorral és a dzsemfixel együtt és nagy lángon, állandó keverés mellet felforralom.
  3. Folyamatos keverés mellett kb. 3 percig zubogva forrni hagyom, majd leveszem a tűzről.
  4. Ha szükséges a habot leszedjük a tetejéről, de nekem eddig mindig eltűnt a forralás után.
  5. Az előkészített, fertőtlenített üvegeket azonnal peremig töltjük, lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
  6. Hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés: a gyümölcsdarabok nem főnek szét, ez a lényege a ...

Tovább Szólj hozzá

2017. nov 22.

Házicsoki

írta: KanKa6
Házicsoki

erdelyilap.ro receptje

Hozzávalók:

  • 40dkg cukor
  • 1dl víz
  • 10dkg vaj
  • 20dkg tejpor
  • 5dkg kakaópor

Elkészítés:

  1. A tejport és a kakaóport szitáljuk egy tálba, keverjük el.
  2. Egy kisebb tepsit vagy jénait kenjünk ki vajjal
  3. A cukrot és a vizet egy kicsit összefőzzük, míg gyöngyöző szirupot kapunk belőle, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat és addig kevergetjük míg az elolvad.
  4. Belekeverjük a tejporos kakaót és kézi habverővel kevergetjük, míg masszává áll össze.
  5. Akik úgy szeretik, keverhetnek bele apróra vágott diót, de a tetejét is megszórhatják vele.
  6. Tegyük a tálba, simítsuk el, majd egy éjszakát hagyjuk hűlni/keményedni.

csoki.jpg

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása